Hoppa till sidans innehåll

Frågor & SvarVem kan träna spinning?

Det fina med spinning är att nästan alla kan träna det. Träningsformen är skonsam mot kroppen och lätt att anpassa efter sina individuella behov. Oavsett om du är en rutinerad spinnare eller nybörjare kan du delta sida vid sida i samma pass. OBS! Om du har skador av något slag så berätta det gärna för instruktören så får du råd om hur du ska anpassa din träning och vilka övningar du eventuellt ska undvika.

Visa svar


Dölj svar


Hur ofta är det spinning på Forsavallen?

För närvarande har vi tre ordinarie pass, måndagar onsdagar och torsdagar, men vi siktar på att kunna erbjuda fler pass om efterfrågan ökar. Kom gärna med förslag på tider till oss!

 

Förutom de ordinarie passen finns det även så kallade ON DEMAND-pass. Det innebär att passet blir av om minst två personer är bokade 24 timmar innan passtart. Dessutom dyker ströpass upp här och var under perioder då belastningen eller efterfrågan är större. På bokningssidan kan du alltid se de aktuella passen.

Visa svar


Dölj svar


Vad är ett intropass?

Intropassen är till för att deltagare som är nya på spinning i lugn och ro ska få hjälp att ställa in cykeln och pröva på de olika momenten. Passet är lite kortare än ett vanligt pass och låtarna är inte mer än tre minuter vilket gör att deltagarna kan återhämta sig fortare mellan varje låt. På intropasset går vi noggrant igenom vad man ska tänka på, teknik och övningar.

 

Just nu ligger intropassen på tisdagar ON DEMAND. Det innebär att passet blir av om minst två personer är bokade 24 timmar innan passtart. Observera att om ni är några stycken som är nyfikna på spinning men inte har möjlighet att komma på tisdagkvällarna så är det bara att höra av er till oss på This is a mailto link så försöker vi hitta en annan tid. Vi blir jätteglada om fler upptäcker spinningen!

 

Visa svar


Dölj svar


Vad kostar det?

Första gången du provar på spinning hos oss är alltid gratis! Därefter kan du välja mellan olika prismodeller

 

OBS. Nya priser, kommer att läggas upp på denna sida inom kort.

 

Av försäkringsskäl behöver du efter din första gång bli medlem i Lärbro IF om du vill fortsätta att spinna. Det kostar 100:- per år för en medlem eller 200:- för familjemedlemskap. Sätt in pengarna på plusgiro 188693-6, ange "Medlemskap" samt namn och epostadress.

 

Klippkorten och engångsbiljetterna går bra att lösa på plats om du har jämna pengar med dig. Kvitto går att få.

Visa svar


Dölj svar


Vad behöver jag?

Du behöver inga förkunskaper eller särskild utrustning för att delta i ett spinningpass. Det enda du behöver är en vattenflaska och en svetthandduk.

 

Vissa personer upplever att de blir ömma kring sittbenen efter ett spinningpass. Detta är ofta övergående och deltagare som spinnar mycket märker vanligtvis inte av detta. Dock finns det särskilda gelésadelöverdrag att köpa om besvären skulle kvarstå.

 

Om du får ont i fotsulorna under spinningpasset beror det troligen på att dina skor har för mjuk sula. Det finns träningsskor med hårdare sulor och särskilda spinningskor som är gjorda för att ge komfort under passet.

Visa svar


Dölj svar


Hur fungerar bokningen?

Det är jättelätt att boka in sig på ett spinningpass på Forsavallen! Skapa ett konto på denna sida där ditt användarnamn är din epostadress. Ange telefonnummer om du vill kunna bli nådd ifall ett pass till exempel blir inställt "i sista minuten". Då bokningssajten är en tredjepartstjänst rekommenderar vi att du inte väljer ett lösenord som du har på någon av dina viktiga konton.

 

Du kan boka så många pass du vill i förväg, men bara en plats per pass. 45 min innan passtart stänger bokningen och då går det inte längre att boka på sig eller avboka. Om du får förhinder efter denna tid mailar du till This is a mailto link.

 

Antalet bokningsbara cyklar är för närvarande 8 st. Om passet du önskar gå på skulle vara fullt hamnar du automatiskt på en väntelista om du bokar dig. Senast 45 min innan passtart får du sen besked om du har fått plats på passet.

 

Passet kommer att köras så länge minst en deltagare är inbokad. Om inga deltagare är inbokade 45 min innan passtart ska man räkna med att passet kan ställas in.

 

Det är alltid okej att chansa och dyka upp obokad till ett pass, men kom ihåg att passet kan vara fullt eller inställt.

Visa svar


Dölj svar


Kör ni även om det bara är jag bokad?

Jajamen, kanske till och med hårdare! :)

Visa svar


Dölj svar


 

 

 

 

Postadress:
Lärbro IF - Fotboll
Forsavallen, Forsavallen
62452 Lärbro

Kontakt:
Tel: 0761041714, 0704223373
E-post: styrelsen@larbroif.s...

Se all info